
Mediul online a început să obișnuiască tot mai mult companiile cu tactica Content Marketingului sau crearea conținutului textual. Aparent, scrierea articolelor pentru un anumit segement de activitate nu reprezintă o metodă reală sau rapidă de creștere a vânzărilor și nici de sporire a numărului de clienți. Dar, cealaltă față a monedei demonstrează că, din moment ce o companie pretinde la notorietata brandului său, ca element adițional dar obligatoriu, lucrează content writingul – o modalitate foarte subtilă dar persuasivă de a obține încrederea potențialului consumator și de a face diferență pe piața concurenței.
Unul dintre cele mai importante scopuri pe care îl are acest instrument de marketing e cel de a impulsiona consumatorul spre acțiune, prin motivarea, inspirarea acestuia cu ajutorul informațiilor valoroase, captivante și neapărat relevante nișei de activitate, cu scop de a fi mai aproape de publicul țintă necesar.
Conținutul de calitate poate fi oferit publicului prin mai multe instrumente de copywriting și content writing, prin intermediul mai multor canale, de exemplu printre cele mai eficiente și populare în era internetului sunt: e-mail marketing cu newslettere externe; social media prin bloguri, rețele de socializare, site-uri web etc.
Oportunitățile internetului oferă noi orizontui de dezvoltare, inclusiv pentru afaceri, servind modalități rapide de promovare, loializare și vânzare, accelerând, în schimb, „secolul grăbit” în care trăim. Din acest motiv, tot mai popular devine conținutul video, datorită faptului că pare a fi mai lizibil, mai atractiv pentru ochi și se memorizează mai ușor, totodată economisind și timpul.
Articolele lungi necesită concentrație, interes, motivație și timp pentru a fi citite, înțelese și percepute ca mesaj. Adesea din aceste motive, multe dintre companii refuză să-și abordeze potențialul consumator din această perspectivă, optând pentru căile mai simpliste și aparent rapide în realizarea obiectivelor.
De fapt, textele vând!
Textele fidelizează clienții și atrag alții noi. Textele „bune” conturează imaginea unui brand, diferențiază personalitatea acestuia de restul concurenților. Prin profunzimea mesajelor transmise în contexte potrivite, prin redarea în detaliu a unei idei, consumatorul va oferi credibilitate doar unei argumentări logice demonstrate, în baza legilor gândirii și în acelaș timp cu o abordare specifică, atractivă.
Alteori apelul la emoțional lucrează cel mai bine!
Prin tratarea unor probleme sociale, teme ale căror subtexte sunt capabile să schimbe viziuni și idei despre viață sau societate, cuvântul poate fi un leac, sau deopotrivă o armă.
Cu ajutorul cuvântului, aduci mai aproape de inima oamenilor sentimentele, trăirile personale. La fel e și cu brandurile! Fiecare afacere înființată are în spate o istorie ce necesită a fi comunicată. E o echipă de oameni care lucrează și depune suflet, stăruință în ceea ce fac și încearcă a fi mai diferiți decât concurenții, iar toate acestea pot fi transmise consumatorilor prin content marketing:
- Instrument de interacțiune cu potențialii consumatori și de colectare a feedback-ului, cu ulterioare modificări ale strategiei de promovare pe piață.
- Content writingul – o parte vitală a strategiei de marketing.
- Un conținut textual atrăgător susținut de unul foto sau video va sporti imaginea brandului.
- Posibilitate de soluționare a unor probleme din societate cu scop de educare, informare, conturând totodată și imaginea propriului brand.
- Targetarea publicului țintă și fidelizarea acestuia într-un mod subtil dar persuasiv.
- Transparență și vizibilitate în cel mai popular mediu, online, cu bugete reduse.
Content marketingul sau altfel zis, textul, creează audiența potențialilor consumatori. Subtil persuadați, aceștia se transformă voluntar în cititori fideli, treptat intrând în categoria consumatorilor loializați – cei care recomandă produsele, compania sau brandul altora.
Brand Media Group