
În domenii precum marketing, design, copywriting, adesea este utilizat cuvântul creativitate, ca sinonim al soluțiilor eficiente în atingerea oricărui scop propus.
Creativitatea în esența sa, este asociată cu un apogeu complex al imaginației, transpus în capodopere de artă, fie din literatură, pictură, teatru, film și neapărat publicitate.
Dar ce, de fapt, definește creativitatea la crearea unui produs? Complexitatea unei idei sau a unui gând transmis prin intermediul creativității, nu întotdeauna va atinge obiectivele setate și mai ales, nu neapărat va fi perceput corect de către public.
Același text pentru un slogan sau pentru o imagine trebuie să redea personalitatea brandului promovat; să reflecte emoții, să atragă și, în mod memorabil, să conducă la acțiuni. Multitudinea de caracteristici necesită explicații prin o mulțime de cuvinte, simboluri, imagini, culori, iar abordarea, mai nou, e minimalistă, în special în cazurile cu rezultativitate eficientă, preferabilă încărcăturii emoționale și haosului grafic.
Conceptul de minimalist e creativitatea în procesul de realizare a unui produs complex într-o formă simplă și ușoară. Este imaginația cu laturile infinite ce permit transmiterea ideilor mărețe cu ajutorul mesajelor simple de perceput. O modalitate de a pătrunde în esență rapid, ușor și chiar inconștient.
Genialitatea minimalismului mai constă și în redarea unui gând printr-o culoare, simbol grafic, un element ce ar putea transforma un brand în unul absolut covârșitor.
Fiecare companie are ca scop obținerea unui profit, consumatori fideli, notorietate în domeniu, de aceea majoritatea tind spre abordarea creativă în stilistica vizuală, în interacțiunea cu clientții, în crearea produselor; în acest mod încercând să se diferențieze prin apelul la cele mai complicate tehnici, induși în eroare de faptul că profunzimea trebuie să fie la suprafață, dar să nu inducă o încărcătură morală și psihică ce necesită prea mult timp pentru asimilare.
Creativitatea în mod minimalist însumează toate ideile într-un singur cuvânt, simbol etc.
Mai puțină dezordine și maximă claritate de persuadare!
Minimalistul creativ vine să intrige, să intereseze, să surprindă, să amuze; să creeze o legătură între produs și consumator, nu și să obosească potențialul client.
Brand Media Group