
Chiar și din punct de vedere al marketingului suntem cu mult mai avantajați, comparativ cu predecesorii noștri care foloseau doar metode tradiționale de promovare a ideilor sau produselor. Era internetului ne-a oferit posibilitatea de a dezvolta tehnici noi în marketing, cu bugete reduse și eficitate maximă.
În schimb, cerințele față de specialiștii acestui domeniu au devenit mai acerbe, și presupun cunoașterea atât a bazei teoretice bine fundamentată, cât și cunoașterea, înțelegerea proceselor de lucru a instrumentelor din Marketingul Digital, Remarketing, Social-Media, Design, Copywriting, în scopul creării campaniilor online și offline, cu analiza și monitorizarea pieței, concurenței și a schimbărilor continue.
Pe lângă abilitățile excelente de lucru ale specialistului, există și latura personală care îl definește ca personalitate. Mai exact, un rol deosebit îl are empatia în capacitatea de exersare a sarcinilor, precum consideră Philip Kotler, fondatorul „managementului marketingului” modern. Un adevărat profesionist trebuie să se definească inclusiv prin perceperea gândurilor, stărilor, ideilor din mintea consumatorului, clientului; trăsătură ce ar permite empatizarea acelorași sentimente din jumătate de cuvânt. Și pe lângă toate, obligatorie este și pasiunea față de domeniul marketingului, deoarece odată cu pasiunea vine și inspirația, și motivația, și ideile geniale.
În plus, un specialist calificat se remarcă prin bunul simț, respectul pe care-l manifestă față de colegii săi, clienți și subalterni, calități ce nu ar trebui să lipsească niciunui angajat sau angajator al oricărui domeniu.
Abilitatea de a asculta, nu doar a auzi persoanele din jur, contribuie la transpunerea celor menționate în idei de afaceri, idei eficiente pentru planul de marketing.
Conectarea permanentă la toate schimbările ce țin de mediul online, offline și de legislația în domeniu.
Creativitatea! Capacitatea de a gândi altfel, de a vedea în perspectivă și din alt unghi lucrurile, abordându-le într-o manieră neordinară, dar potrivită.
Un specialist în marketing și promovare ar trebui, mai întâi de toate, să-și definească și dezvolte propriul brand al personalității sale. Prin felul său de a fi, maniera de exprimare, comportament și interacțiune cu cei din jur, se creează prima impresie, ca om și ca profesionist. Încrederea în forțele proprii, dar și mintea deschisă spre noi orizonturi ale dezvoltării personale și profesionale mereu vor lucra în avantajul imaginii de profesionist dedicat în oricare domeniu.
Brand Media Group